1. Sohbet

5 taş yüzük neden pırlanta seçilmeli?

'Aşk ve Sevgi' forumunda Dilan Tahtacı tarafından 20 Ekim 2017 tarihinde açılan konu

  1. Dilan Tahtacı

    Dilan Tahtacı Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    12
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Merhaba arkadaşlar, beş taş yüzük seçerken neden pırlanta olmasına dikkat etmeliyiz? Çünkü pırlantalar, özeldir ve parlaklıkların ı asla kaybetmezler. Pırlanta takı alırken sertifikalı ürün almaya özen gösterin. Sertifika bir taşın yani pırlantanın nüfus cüzdanı özelliğini taşır. Nasıl sizin bir kimliğiniz varsa ve bu kimlikte sizin adınız soyadınız ve diğer bilgileriniz var ise sertifikada da aldığınız pırlanta takının özellikleri vardır. Bu sayede ömür boyu güvence sağlar. pırlanta beş taş yüzük bu yüzden almaya değer.
    Peki nelere dikkat etmek gerekir?
    Öncelikle Renk nedir bilmek gerekiyor. Pırlantanın rengi pırlantanın en önemli özelliklerinden biridir. Tabi sizler rengi nasıl anlayacaksınız. ? Gerçek mücevher firmasında ışıklandırma pırlantanın rengini iyi anlamak için saf pırıl pırıl beyaz bir ışık olur.
    Bu ışık altında taşın rengine bakın. Tabi burada dikkat edilmesi gereken taş büyüklüğü 0.10 Ct.tan büyük taşlar için geçerlidir. Eğer pırlanta'nın renginde çok hafif bir sarılık hissediyorsanız taş J rengi demektir. Eğer mağaza sahibi bu taş için I rengi diyorsa o mağazadan hemen çıkınız. Ama bu J renginin kötü olduğu anlamına gelmez çünkü cilası ve rodajı güzel bir montürün üstünde J renk taş çok güzel gözükebilir. Gerçek beyaz taşlar I ve üstü rengi taşlardan başlar, H , G sıralaması ile D'ye kadar çıkar
    İkincisi fiyatı belirleyen en önemli unsurlardan birisi berraklıktır. Berraklık dediğimiz konu pırlanta'nın içindeki gözüken karbon parçalarıdır. Bu parçalar ne kadar az ise pırlantanın değeri o kadar artar.
     

Bu Sayfayı Paylaş