1. Sohbet

Obama Veda Konuşması

'Güncel Medya' forumunda garfield tarafından 11 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. garfield

    garfield Admin Admin

    Katılım:
    15 Aralık 2016
    Mesaj:
    279
    Alınan Beğeniler:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Erkek
    Amerika’nın tüm ölçülere göre sekiz yıl öncesinde olduğundan daha iyi ve daha güçlü olduğunu söyleyen Obama, demokrasinin çantada keklik görüldüğü her zaman tehdit altında olduğunu vurguladı.

    Tüm toplum kesimlerine çağrıda bulunan ABD Başkanı “Olayları diğerlerinin bakış açısıyla değerlendirin. Dikkat etmeliyiz ve dinlemeliyiz” dedi.

    2008 yılında “ABD’nin ilk siyahı başkanı” olarak ilk zaferini ilan ettiği Chicago’ya dönen Obama, Cumhuriyetçi Donald Trump’ın Demokrat Hillary Clinton’a karşı galip geldiği ayrıştırıcı bir seçim kampanyasının ardından Amerikalılara pozitif mesajlar verdi.

    Aynı yerde bu defa destekçilerine veda eden Obama, ülkesinde demokrasi için tehdit oluşturan üç konudan bahsetti. Ekonomik eşitsizlik, farklı ırklar arasındaki bölünme ve toplumun farklı katmanlarının kendi “baloncuklarına” çekilmesi, Obama’nın vurguladığı başlıklar arasında yer aldı.

    Obama bu sözleriyle, “ortak gerçeklikleri temel almayan düşünceleri” esas aldığını söylediği, toplumdaki farklı grupların ayrışmasına işaret etti..
     

Bu Sayfayı Paylaş