1. Sohbet

Çocuklarınızın Beyin Gelişimi İçin Lego Oyuncaklar

'Eğitim' forumunda Dilan Tahtacı tarafından 9 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

  1. Dilan Tahtacı

    Dilan Tahtacı Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    12
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Merhaba arkadaşlar,
    Hepimizin bildiği gibi legolar geçmişten günümüze popülerliğini kaybetmeyen oyuncaklardır. Hatta eskinin çocukları şimdinin büyükleri legolara nasıl tutkunsa hala çok ama çok sevilen bir uğraş olarak büyülere yönelik satımlar da gerçekleştiriyor. 50 yılı aşkın bir süredir evlerin zeminlerinde adım adım, parça parça yükselen, bunun yanı sıra zaman içerisinde farklı formlara giren, kendine yeni hikayeler içerisinde yer açan rengarenk bir dünyanın adı lego oyuncakları...
    Tarihine Bakacak Olursak;
    Danimarkalı marangoz Ole Kirk Christiansen’in 1940’larda tahtadan oyuncaklar yapmaya başlaması ve ardından bu oyuncakların plastiğe dönerek renklenmesiyle her birimizin özellikle de çocukluk yıllarında hayatının bir köşesine değen Lego, bugün sadece evler, dükkanlar, çiftlikler değil, derin sularda yelken açan korsan gemiler, yükselen helikopterler, son teknolojiyle donatılmış robotlar da demek.
    Bir oyuncak olarak kendisinden basitçe beklenen oyun olsa da, aslında onun çocuk gelişimi açısından bundan daha fazlasını sunduğu açık. İki yaş altındaki ve civarındaki çocuklar için hem olası tehlikeleri ortadan kaldırmak hem de oyuncakları birleştirmelerine kolaylık sağlamak için geniş ebatlarda üretilen Lego parçaları, büyüyen yaşa ters orantılı olarak elbette küçülüyor ve bu arada kompleks bir hale gelirken de daha yaratıcı sonuçların ortaya çıkmasına imkan tanıyor. Bu anlamda yaptığı şey ise basitçe çocukların hayal güçlerini ve doğalarından gelen meraklarını harekete geçirmek. Daolysıyla bu oyuncaklar bu kadar faydalı ve popüler olunca gelişitirildi ve lego friends, lego duplo ve daha birçokları gibi çeşitleri çıktı. Geç kalmadan bir göz atın derim.
     
    garfield bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş