1. Sohbet

Türkiye'den Önemli Beşika Açıklaması Geldi

'Güncel Medya' forumunda garfield tarafından 7 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. garfield

    garfield Admin Admin

    Katılım:
    15 Aralık 2016
    Mesaj:
    279
    Alınan Beğeniler:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Erkek
    İki lider Irak Başbakanlık Sarayı'nda bir araya geldi. Televizyonlarda canlı yayınlanan ortak basın toplantısında konuşan Başbakan BinaliYıldırım Bağdat'ı ziyareti sırasında Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile Türk birliklerinin Musul civarındaki Başika'daki varlığını görüştüklerini belirtti. Yıldırım "Başika meselesi ihtiyaçtan doğmuştur...Görüyoruz ki DEAŞ'tan bölgenin temizlenmesinde önemli mesafe katedilmektedir. Buna uygun olarak bu konuyu da dostane biçimde çözüme ulaştırmış olacağız. Irak'ın egemenliği ve [​IMG]
    bütünlüğü konusunda hassasiyetimizi ifade ettik, ediyoruz" dedi.

    Irak Başbakanı el İbadi ise Arapça'dan Türkçe'ye çevrilen konuşmasında "Türk kuvvetlerinin Başika'daki mevcudiyeti hususunda bu konuları konuştuk ve Türk Ordusu'na bağlı kuvvetlerin Başika bölgesinden çekilmesi hususunu ele aldık" dedi.

    Irak devlet televizyonunda yer alan bir haberde el İbadi'nin Türkiye'nin Irak'ın Başika'dan askerlerinin çekilmesi konusundaki talebini kabul ettiği bildirilmiş, ancak ayrıntıya yer verilmemişti.

    Binali Yıldırım ayrıca el İbadi'nin PKK ile ilgili açıklamalarının önemli olduğunu söyledi. "Geçtiğimiz günlerde PKK'nın Irak toprakları üzerinden Türkiye'ye zarar vermesine izin vermeyeceğiz açıklamanızdan memnuniyet duyduk" şeklinde konuşan Yıldırım ayrıca iki liderin teröre karşı ortak mücadelenin ve ekonomik işbirliğinin arttırılması konularında da mutabık kaldığını söyledi. Yıldırım, "Peşmerge ve Irak merkezi güçleri ile Sincar'ın terör unsurlarından temizlenmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılacak. Bizim için terör nereden gelirse gelsin aynıdır" dedi.

    Türkiye'nin Başika kampındaki askeri varlığı geçen yıl iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.
     

Bu Sayfayı Paylaş