1. Sohbet

Kaz Tüyü Yorganın Özellikleri Nelerdir?

'Sağlık' forumunda Dilan Tahtacı tarafından 8 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

  1. Dilan Tahtacı

    Dilan Tahtacı Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    12
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Kazlar soğuk havalara ve en sert kış şartlarına dayanıklı hayvalardır. Soğuk iklimlere dayanıklı olmalarının en temel sebeplerinden biri de eşsiz koruyucu özellikli kaz tüyleridir. Kaz tüyleri, gıdık tüyü ve sırt tüyü olmak üzere iki gruba ayrılır. Gıdık tüyü boyun, göğüs ve kursak bölgesinden yolunan sapsız, yumuşacık bir tüy iken, sırt tüyü ise saplı, daha iri ve nispeten daha serttir. Bunlar belirli oranlarda karıştırılarak kullanılır. Gıdık tüyü oranı artıkça kaz tüyünden elde edilen ürünlerin fiyatları da artar. Özellikle yorgan çeşitlerinde sıkça kullanılan ve son zamanlarda moda olan kaz tüyleri, kişilere sıcacık ve inanılmaz rahat bir uyku çekmenin sırrını da vermektedir.
    Görüldüğü üzere kaz tüyü kullanımında ortopedik ve sağlıklı oluşundan dolayı, giysilerde ise çok iyi bir ısı yalıtıcı oluşundan dolayı çoğunlukla kışlık montlarda, kamp tulumlarında vb yerlerde kullanılan kıymetli bir üründür. Yataklarda ise dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır.
    Piyasaya baktığınızda en iyi yastık çeşitlerinin kaz tüyünden yapıldığını görebilirsiniz. Klasik yorganların üzerinizde yarattığı ağırlığı hissetmeyeceğiniz, mükemmel ısı yalıtımı sayesinde gece boyunca vücut ısınızı koruyacak kaz tüyü yorganlarla tanışmanın vakti geldi ana kalırsa :)
     

Bu Sayfayı Paylaş