1. Sohbet

Figen Yüksekdağ İlk İfadesini Verdi

'Güncel Medya' forumunda garfield tarafından 26 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. garfield

    garfield Admin Admin

    Katılım:
    15 Aralık 2016
    Mesaj:
    279
    Alınan Beğeniler:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Erkek
    İzmir'de katıldığı bir mitingde terör örgütü eylemi propogandası yapma suçundan hakkında dava açılan Hdp eş genel başkanı Figen Yüksekdağ Cezaevinden Segbis sistem aracılığı ile cezaevinden ifade verdi. İddiaları kabul etmediğini söyleyen Figen Yüksekdağ ' Benim işim, konuşup, siyaset yapmak ' Yaşanan çatışma ve olaylara mitingte ışık tutmaya çalıştım. Konuşmalarımın içeriğini çarpıtan bir zihniyet var diyerek sözlerine devam etti..
    İzmir'de sosyalit partilerin sergi töreninde yaptığı konuşma nedeni ile hakkında 1 ile 5 yıl arası hapis istemi bulunan Yüksekdağ'ın mahkemesi İzmir 2. ağır ceza mahkemesinde görüldü.
    Halen tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ’ın ifadesi, Sekbis üzerinden alındı. Cezaevinde yanında avukatı ile ifadesini veren Figen Yüksekdag evli olduğunu, çocuğu bulunmadığını söyledi. Yüksekdağ, aylık gelirinin de 14 bin tL olduğunu ifade etti. Hakkında düzenlenen iddianameyi reddettiğini söyleyen Figen Yüksekdağ, Mitingdeki konu, siyasi değerlendirme, güncel siyasi konulardı. Öz yönetim modeli, demokratik özerklik modeli tartışıldı. Siyasi tartışma yapmak şu anda bir suç olarak görülüyor. Suç isnadı var. Panel böyle hışma uğradı söz söyleme özgürlüğü siyasi iktidarın hışmına uğramıştır. Toplumsal kaosla, şiddetli kaosla karşı karşıyayız. Sözü baskılamaktan başka bir amaca hizmet etmez. Keşke her şey sözlerle ifade edilse, keşke Türkiye'de insanlar konuşa, silahlar konuşulmasa dedi.
     

Bu Sayfayı Paylaş