1. Sohbet

BurçLarın EnqüzeL Yorumları...

'Astroloji' forumunda x-_-x tarafından 12 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. x-_-x

    x-_-x Üye Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2017
    Mesaj:
    38
    Alınan Beğeniler:
    40
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Kadın
    KOÇ
    Koç burcu grubu sadık olmayan insanlarla uğraşmasını seven, hatta onları gıcık etmekten hoşlanan kişilerdir. Hayatı boyunca birilerinin ona bakmasına ve hatta sürekli ittirmesi gerekmektedir. Uyuşuklardır. Evde oturan kukuma kuşları, anne diye her işte koşan kuzular, her zaman bu gruptan çıkar. Yaşadığı aşkta aşk değildir. Pek bir işe yaramaz. O yüzden genelde platoniktir, psikopat. Cesaret diye bir şey yoktur bu korkak tavukta. Gidip söylesin seni seviyorum diye. Yine de bir ilham geldi ve size gelip açıldı diyelim. Üstüne bir de siz buna uydunuz, kabul ettiniz. Eğer siz hayattan eğlenen aşkı yaşamak isteyen bir kişiyseniz hayatınız mahvoldu demektir. Çünkü siz eğlenmek isteyeceksiniz. Onlar duygusal, duygulu duygulu evde oturmak Türk filmi falan izlemek isteyecektir.
    BOĞA
    Boğa burcu grubu kadar oyuncu yoktur herhalde. Size karşı çok saygılıdır ama siz gittiğiniz an arkanızdan atıp tutmakta üstlerine yoktur. Kafa şişirmede, yormada gıcıklıkta da üstlerine yoktur. Bir sıralama yapsalar, en yorucu, gıcık, tembel, psikopat burç hangisidir diye, birinciliği kaptırmayacak tek grup boğa burcu olur. Bu gruptan her şey beklenir. İnsanları sırtından bıçaklar, yalan söyler, tembeldir, saymakla bitmez bunun marifetleri. Yerin dibine sokar sokar çıkartır sizi. Ya onun saçını, ya kendi saçınızı yolarsınız sinirden. Melek gözüken şeytandır bu burçlar intikam diye yanıp tutuşurlar. Aileleri bunları okullara falan gönderir, bir halt olamazlar. Eğer babası fabrikatör falan değilse, hayatları mahvolmuş demektir.
    İKİZLER
    İkizler burcu. Dönek yalancılara geldik, iki ya da dört yüz olabilir bu burçlar. Karakterlerinden yol döşenir. O kadar çoktur bunlarda. Her ne kadar çok karaktere sahip olsa da, tek başına hiçbir işe yaramaz bu asalak. İnsanları tatlı diliyle sokan bir yılandır. Dedikoducu, insanların arkasından kuyusunu kazan bir tiptir bu ikizler burcu. Çok iyi yalan söyler, her zaman insanları kandırır. Sır asla tutamaz, ağzındaki bakla asla ıslanmaz. Hemen herkese yetiştirir ayaklı gazete. Çalışmaya falan gelmez bu burçlar. Anca eğlensin, sıkı yönetime asla gelemez bu. Laf olsun, torba dolsun; boş konuşmakta üstüne yoktur bu asalakların.Biri bir şey söylediği zaman sadece o söylediği için yapar. Hatta evliliği bile evlenmek için sadece milletin dilinden kurtulmak için kabul eder.
    YENGEÇ
    Yengeç burcu olanlar, kendini çok zeki sanan çokbilmişler. Bilmişlikleri kadar da saflardır. Her şeye herkese inanır bu saflar. Bir kişinin ardından ölünceye kadar yas tutarlar. Her şeyin iyi olacağına inanan küçük polyannalardır bu burçlar. Aman Allah’ım dedirtir artık size. Yetmezmiş gibi dış görünüş delisidir bu burçlar. Kıyafetim oldu mu? ayakkabı uyar mı? kravatım yakışmış mı? gibi sorularla sizi deliye çevirir. Bu yengeçlere yanlışlıkla bir güzel söz söyleyin, yapışır size. Yengeç burcu olanları kızdırırsanız bile, bir iltifat etmenizle hemen size geri dönecektir bu asalaklar. Bu çokbilmişler her şeyin en iyisini, en güzelini, en doğrusunu, her zaman kendilerinin bildiğini sanır. Bencildirler, kimseyi düşünmezler; kendilerinden başka. Ailesi de olsa, arkadaşı da olsa ve hatta eşi sevgilisi de olsa, onun umurunda değildir. Tek gerçek vardır, oda kendisidir. Her şey o gerçeğin etrafında döner, ona göre ve bu döngüyü bozan herkesi çıkaracaktır hayatından, gözünü kırpmadan. Ama her zaman güveneceği bir kişi olsun ister.
    ASLAN
    Bu burçlar kendilerini göklerde sanır. Asla inmeyen ve her zaman insanlara yukardan bakan aslanlar, kendilerini çok beğenmiş insanlardır. Asla kendine toz kondurmaz. İnsanlar onun hakkında yorum yapamaz, kötüleyemez. Aynasız tuvalete bile gitmez. Kendisinde şeytandan bir parça olduğunu düşünür. Bu yüzden çok zeki ve üstün olduğunu düşünen aslan burcu, o olmazsa dünyanın başına yıkılacağını düşünür. Her şeyin mahvolacağını, her şeyin yanlış gideceğini düşünür. Aslında en büyük yanlış kendisidir. Bir odaya kapatmayı denersek bu aslanı, iki güne nalları diker ve hatta o odaya ayna koymazsak iki gün bile sürmez bunlardan kurtulmak. Özgürlüklerine düşkündürler ama bir o kadar da saftırlar.
    BAŞAK
    Başaklar ah başaklar. Hemen her şeye uyum sağlayabilen asalaklar. Her şeye uyum sağlar dediğime bakmayın, başka çareleri olmadığı için öyledirler. Çünkü başka türlü kendilerine arkadaş ortamı bulamazlar. Çevredekileri kaybetmemek için kendi fikirlerini bırak savunmayı, söylemezler bile bu burçlar. Bu tipleme herkesin isteyeceği tiplemedir. Çünkü başak burcunun her şeye he denmesi bütün insanların isteyeceği bir tiptir. Su ver tamam. Kalem al tamam. Şunları getir tamam. Dünya başak burçlarına güzel. Başakların tek rahatsız edici yönleri, insanların gözlerine dik dik bakmasıdır herhalde. İsteyerek yapmasa da rahatsız eder. Efendidirler, saygılıdırlar dışarı karşı ama, içten pazarlıkçı derler ya, o biçimdir bu burçlar.
    TERAZİ
    Terazi burcu mu? Aman aman düşman başına. Bunun kadar konuşanını bulamazsınız. Konuşmaya başladığı zaman, susmak bilmez. İnsanlara karşı soğuktur, tepeden bakar. İnsanlar onun için bir böcektir, ezmekten hoşlanır. Bu soğuk nevaleyi en çok kendisi sever. Başka da kimse bunu çok sevmez. Canınız mı sıkıldı? Sakın teraziyi aramayın. Sıkkın olan canınızı daha çok sıkar. Moraliniz ufak bir şeyden bile bozuksa, onunla konuştuktan sonra depresyona girmiş, hayattan, insanlardan ve hatta kendinizden bile nefret eden bir kişiye dönüşebilirsiniz. Kafasını her şeye takan bu tip, size aynı şeyi aşılar. Siz de her şeyi takmaya başlar, ona benzersiniz. Onun gibi davranır, onun gibi insanları bıktırırsınız. Aklı gelir gider dengesizdir terazi burcu. Bu yüzden bir günü bir gününü tutmaz. Bir gün size melektir bir gün şeytan. Arkanızdan vurur sizi. Terazi burcu, tam bir dedikodu makinesidir. Sırlar esrarengiz olaylar onun işidir. Kim kiminle ne yapmış? kim kiminle nereye gitmiş? kim ne etmiş? bu burçlar için her zaman merak konusudur. Her şeyi bir yerlerden duyarlar, görürler.
    AKREP
    Etrafı tarafından sakin ve pozitif görünen akrep burcu içten pazarlıkçıdır. Temiz kalpli gözükürler ama o kalp yalan ve fesatlıkla doludur. Şüpheci, kıskanç, iki hatta çok yüzlünün tekidir. Tam bir tiyatrocudur. İnsanları parmağında oynatmaktan büyük haz duyar. Ve bunu yaparken hala bir meleği oynar. Size hangi yüzünü göstereceğini bilemezsiniz. Kalbinizi kırdıysa masum bir meleği oynar ve sizi çok kolay avucunun içine alır. Bazen çok şefkatli olur. Ona güvenmeniz gerektiğini düşünürsünüz. Güvenmeye başladığınız an saldırgan bir köpek gibi size saldırır. Korkutucudur ve tehlikelidir bu burçlar. Yüzünüze gülüyor diye sakın onu iyi niyetli sanmayın. Altında mutlaka onun çıkarı vardır ve o çıkarını sizden temin ettikten sonra, sizin canınızı yakabilir. Tahmin edemeyeceğiniz kadar bencildir. “Allah düşmanımın başına vermesin.” Sözü kesinlikle akrep burcu için söylenmiştir. Kafaya bir şey koymasın, yapmadan elde etmeden bırakmaz inatçıdır. Canının yanacağını bile bilse yapar onu mendebur.
    YAY
    Yaylar. Adının verdiği bir özellik olsa gerek, yay burcu olanlar gevşeyen lastikler gibidir. Bunların ağızları gevşektir. Gevezedirler, sürekli konuşurlar. Geyik ver ona, sohbet, gırgır ver, başka bir şey istemez bu burçlar. Anca konuşsunlar. Kafasına saksı düşsün, bir yerin çatısı uçsun da, bunun kafasına düşsün diye dua edersiniz. Ne kadar konuşsa da, yorulmayışı sizin sinirlerinizi daha da gerebilir. Onu boğmaya çalışabilirsiniz. Adamlar boş mezar görse, içine girerler. Böyle beleşçilerdir. Kendilerini sever beğenirler. Ben yaptım, ben verdim, ben aldım, her şeyi ben ben ben. Ben havalarına girdiklerinde, insanın, gırtlağını sıkası gelir. Heyecana bayılır bu burçlar heyecan olsun diye apartmanın tepesinden paraşütle atlayacak kadar tuhaftırlar. Özgürlüğüne en düşkün olan gruptur bu burçlar. Bukalemun gibi, ortamdan ortama değişirler.
    OĞLAK
    Ah şu oğlak burçları. İnatlarını kırmak imkansızdır bunların. Gururludurlar, hem de çok. Dobralıkla şapşallığı birbirine karıştırır her zaman. Her zaman sinirlidir oğlak burcu olanlar. En ufak bir şeyde sinir krizine girebilir, etrafa zarar verebilirler. Onun için daha kelimesi yoktur. Mesela, bir şey ya iyidir, ya da kötü. Daha iyi, daha kötü kesinlikle dağarcığında bulunmaz. İki durum arasında kaldığında afallar bu burçlar. Çünkü kıyaslama becerisi oldukça düşüktür. Bazen en basit şeyleri ayırt bile edemez. Bunun yüzünden çok mecbur kalmadıkça saçını bile kestirmez. hatta bazen de yıkanmaz bile. Biraz kalın kafalıdır bu burçlar. Bir şeyler anlatmak zordur. On kere de anlatsanız anlamaz derler ya, o biçimdir. Bazen de anlamış gibi davranıp farklı farklı şeyler söyleyebilir. Bu sizi daha da deli edecektir. Daha çok aklı eğlencede ve arkadaşlarındadır. Eğlenmek hayatıdır. Arkadaşlarıyla zaman geçirmek ona çok hoş gelir.
    KOVA
    Kova burcu başına kova geçsin çıkmasın emi. Böyle bir yaşantı görülmemiştir. Kaprisler komplekslerle nasıl yaşanır? Kova burcundaki görgüsüzlük kimde var? Kimde var özentiliğin bu kadarı? Değişime de açık değildir kova burcu olanlar. Asla kararlarından da vazgeçmez dik kafalının tekidir. Değişimin “d” sini bilmeyen bu burçlar kendini bir numara olarak görür ve asla olumsuz bir şeyi kabul etmez. Dünyanın merkezi kendisidir ve her şey onun etrafında dönmelidir. Dönmeyenler hayatından çıkıp gitmelidir. Okulda da orta halli sınıfından hiç çıkamamıştır. Bırakın okulu, bu uyuz büyüdüğünde de sırf yorulmasın diye kolay işlerde çalışmıştır her zaman. Kapasitesi daha fazlasını kaldırmaz. Aslında kafa çalışır ama fiziksel olarak kaldıramaz.
    BALIK
    Balık kadar saf bir grup dünyaya gelmemiştir herhalde. Yüzyıllar boyu yaşasa bir gram büyümez çocuk kalır balık burcu olanlar. Her şeye küser, alınır, insanları bıktırana kadar da barışmaz. Ufacık bir kelime, sizinle bir ay konuşmamasına sebep olabilir. Elinden şekeri alınmış çocuk gibi ağlar ve nazlanır. Önüne birçok fırsat çıkar bizim bu asalağımızın ama, bir tanesini bile becerecek kadar kapasiteye sahip değildir. Çalışmayı falan da sevmez. Tembelin tekidir bu burç. Yaşamı boyunca kolay yoldan para bulmakla meşgul olur ve her zaman bunu hayal eder.
     
    garfield ve YaRen bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş