1. Sohbet

Atanamayan Öğretmenin Defteri

'Eğitim' forumunda Derin tarafından 20 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. Derin

    Derin Misafir

    Evet forumdaşlarım, bu başlığımızın altında Türkiyemizin en güzide sorunlarından biri olan "Atanamayan Öğretmenleri" ele alacağız. Saygılar.

    Eğitim, bireyin istenilen davranışı kalıcı izli olarak gerçekleştirmek için oluşturulan öğrenme ortamıdır. Bir ülkenin eğitim seviyesi birçok durumu hakkında fikir sahibi olmamızı sağlamaktadır. Bu sebeptendir ki eğitim, gelecektir.
    Ülkemize bakacak olursak, eğitim seviyesi her geçen gün artış gibi görünse de bilirsiniz ki gelişmiş ülkelerde yalnızca okuryazarlik seviyesi dikkate alınmaz. Okuryazar kitlenin, aydın kesimin niteliği önemlidir.
    Günümüz eğitim sistemini yapboz olarak düşünebiliriz. Osmanlı misali tüm yenilikler Padişahın hayatı kadar kalmış, her bir Padişah başka keseden çalmıştır. Olan halka yani günümüz tabiriyle öğrenciler ile öğretmenlere olmuştur.
    Şimdi asıl konuya geliyoruz: ülkemizin en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlikte kadro problemi. Acaba gerçekten öğretmenlerimiz almış oldukları puanlara, üniversite eğitimine ve staja nazaran hala yetersizler mi ya da yükseköğretime girişte mi yetersizlikler var? Hepsi muamma. Bilinen bir şey varsa o da, kadro almayi bekleyen binlerce öğretmen.
    Bu sorunsalın çözümü elbette düşündüğünüz kadar kolay değil. Çünkü bir tahti yere indirmek oldukça güçtür. Çarpık sistem oldukça işler hale gelmiş ve devam etmekte kararlıdır. Ama Utopik düşüncelerimizi de işin içine katacak olursak, öncelikle öğretmenlikte alan dışı tüm bölümler temizlenecek-ki herkes öğretmen olmak zorunda değil- ve buna bağlı istihdam sağlanacak. Öğretmen ülkenin bel kemiğidir ve belki para harcamaya üzülmeyecek tek şey eğitimdir. Bununla birlikte, daha fazla felsefe, fizik ve doğa ağırlıklı bir müfredat oluşturulmalı ve üniversitede öğretmenlerin aldıkları eğitim daha da kaliteli hale getirilmelidir.
    Siz de görüşmelerinizi buyurabilirsiniz,Teşekkürler..
     
    garfield bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş