1. Sohbet

Kazandibi Tarifi

'Yemek Tarifleri' forumunda Pınar Şimşek tarafından 10 Kasım 2017 tarihinde açılan konu

  1. Pınar Şimşek

    Pınar Şimşek Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    26
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Sütlü tatlılar içerisinde de her yaştan insan en çok tercih ettiği, kazandibidir. Kazandibi nasıl yapılır diye düşündüğümüzde de evde kolayla yapıldığı ve kullanılan malzemelere de çok kolay ulaşılabildiği görülmektedir. Süt, şeker, nişasta ve pirinç unu kullanılarak ve dibi tutturularak hafifçe kızartılan bir tatlı olan kazandibinden ilk bahseden “Sütlü muhallebi ve tavuk göğsünün tencere dibini de sac sıyırıcılar ile sıyırarak kırmızı tarafları üste gelmek üzere muntazaman tabaklara tevzi ederler ki buna da kazgan dibi tesmiye ederler.” cümlesiyle Mahmud Nedim olmuştur.
    1 litre süt
    1. 5 su bardağı şeker
    2 tam yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır nişastası kullanabilirsiniz)
    2 tam yemek kaşığı pirinç unu
    2 paket vanilya
    Alt kısmı için;
    1 yemek kaşığı margarin
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    Süt ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
    Buğday nişastasını ve pirinç ununu bir kapta karıştırdıktan sonra unlu karışımın içine, bu sütten yaklaşık yarım çay bardağı kadar ılık süt aktarıp karıştırın.
    Bir yandan karışımı karıştırırken diğer yandan unun kalanını süte ilave edin.
    Tüm karışımı aktardıktan sonra kıvamını bulana kadar birkaç dakika daha
    karıltırıp ocağın altını kapatın.
    Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayıp üstüne pudra şekeri serptikten sonra hazırladığımız karışımı tepsiye boşaltın.
    Tepsiyi kısık ateşteki ocağın üstüne alıp, her tarafı eşit olacak şekilde döndürerek kızartın.
    Kazandibinin altı iyice kızardığında, tepsiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyarak soğumaya bırakın.
    Soğumuş kazandibini dilimleyip spatulayla alarak kızarmış tarafı üstte olacak biçimde servis yapın.
     
    Son düzenleme: 2 Mayıs 2018

Bu Sayfayı Paylaş